Handlare och restauranger

Lunds kulinariska

Mötesplats

Lunds saluhall bjuder på delikatesser och matupplevelser

Choklad från

Ahlgrens

 

Med över 30 års erfarenhet har Ahlgrens utvecklats till en av de mest välrenommerade konfektyrbutikerna i Sverige, där unika samarbeten med världens främsta chokolaterier ligger till grund för utvecklingen. Chokladens höga kvalitet har alltid varit, och kommer alltid att vara, Ahlgrens framgångsrika signum. Här hittar du också lakrits, marsipan och lyxiga presentförpackningar.
Telefon: 046-211 25 20

Mer information

 

 

Lilla Italien

Alfredo

 

 

Alfredos kan ses som en institution i Lund. Här kavlar ägaren Renato Dominici själv pastan som sedan lagas till klassiska italienska pastarätter. Är du mer sugen på pizza, med tunn och krispig botten, finns det alltid också på menyn. Den egenkavlade pastan tillsammans med italienska charkuterier och ostar finns även att köpa med sig hem. Och du kan när som helst komma förbi på en kaffe.
Telefon: 046-211 89 03

Mer information

 

 

Bakverk

Gateau

 

 

Ingen kan gå förbi Gateaus butik oberörd. Med vackra tårtor, bakelser, kakor och bröd uppdukade är det svårt att avstå från lockelserna. Brödet är stenugnsbakat surdegsbröd enligt traditionella franska recept med långa liggtider. Kaffebrödet är självklart bakat på äkta smör. Tårtor görs på samma sätt som på franska patisserier och bygger på att alla smaker i kompositionen finns med i varje tugga. Något som även speglar av sig i de låga tårtorna i flera lager med olika smaker. Telefon 040-666 99 07

Mer information

 

 

Säsongens kombo

Gröna Deli

 

Perfekt delikatessbutik för dig i farten. Här hittar du matiga sallader, smoothies, nypressad juice och wraps att köpa med till lunchen eller till picknicken i parken. Salladen komponerar du själv på plats. Missa inte heller de läckra smørrebrøden eller smörgåstårtan. Här finns även utvalt kaffe för take away. Hela Gröna delis sortiment finns för catering.
Telefon: 046-888 80 93

Mer information


 

 

Kött & Chark

Holmgrens

 

 

En klassisk och välsorterad kötthandel med personlig och professionell service, precis som man förväntar sig i en Saluhall. Med en lång historia i vår Saluhall är Holmgrens ett måste för de flesta Lundabor. Här hittar du allt ifrån vilt, charkuterier, fågel och de finaste biffarna till en kotlett med fin kappa. Sist men inte minst är det här Knakens ursprung och hem på jorden.
Telefon: 046-211 15 44

Mer information

 

 

Havets goda

Malmstens fisk & kök

 

Fiskbutik och restaurang med personlig service och kunnig personal – precis som det ska vara i en Saluhall. I butiken hittar du säsongsbetonade läckerheter från sjö och hav, färsk fisk, skaldjur, de godaste sillinläggningarna och färdiglagade rätter att ta med hem. I restaurangen serveras förmodligen Lunds mest prisvärda och vällagde lunch. Håll utkik efter Malmstens berömda ostronfrossa.
Telefon: 046-12 63 54

Mer information


 

 

Restaurang

Gamla Franska

 

 

På Gamla Franska lagas mat enligt de franska klassiska matlagningsmetoderna fast med en egen touch. Allt görs från grunden med passion och respekt för råvarorna. Gamla Franska lämnar inget åt slumpen utan ser till att alltid servera en ren njutning på tallriken. Vill du dricka gott vin och prova avecer så har restaurangen ett stort sortiment för dig som vill njuta lite extra. Gamla Franska delar gärna med sig av sina favoritdrycker antingen inne i Saluhallen eller på deras härliga uteservering. Telefon: 046-12 52 58

Mer information

 

 

Smakfulla

Osthuset

 

Det spelar inte någon roll om du är letar efter en ost till frukostmackan eller de godaste ostarna till ostbrickan. Här hittar du allt du kan tänka dig från såväl svenska som europeiska ysterier, allt noga utvald av Lena själv för att säkerställa att det är ostar av högsta kvalitet. Här erbjuds också de viktigaste tillbehören och goda delikatesser som bröd, chark, choklad, kakor, olivoljor och marmelad. 
Telefon: 046-13 63 27

Mer information


 

 

Mathantverk

Petersborg

 

 

På Petersborgs gård på Österlen odlar Monika och Hans senapsfrön som de tillverkar äkta skånsk senap av. Senapen är mycket omtyckt och har tilldelas flera utmärkelser, blanda annat svensk mästare i senap. Förutom Petersborgs senapssortiment har Monika fyllt butiken med svenskt mathantverk med fokus på Skåne. Beroende på säsong hittar du också bär, frukt, grönsaker och rotfrukter i butiken. 
Telefon: 0706-589868

Mer information

 

 

Hamburgare

Surf shack

 

 

Våren 2016 öppnade Surf Shack i Saluhallen. Restaurangen ligger vid entrén mot Botulfstorget och erbjuder därför också en härlig uteservering. Här serveras riktiga hamburgare, lagade från grunden på lokalproducerade råvaror, vilket gör det till en av Sveriges mest omtyckta hamburgerrestaurang. 
Telefon: 0761 76 40 18

 Mer information

 

 

To Go

Thai Way

 

Svensken har verkligen tagit till sig det thailändska köket och gjort det till en del av sin husmanskost. Något som syns tydligt på den ringlade lunchkön till Thai Way – ett uppskattat lunchalternativ för Lundabor och besökare. Här serveras thailändska rätter med exotiska smakupplevelser. 
Telefon: 046-32 33 34

Mer information


 

 

Gröna boosten

Vegeriet

 

 

Här serveras vällagade varma och kalla vegetariska och veganska rätter: grytor, sallader och smörgåsar, godsaker och delikatesser.  Menyn är crossover med smaker som ger både värme och glädje. Vegeriet har en bardisk där du kan sitta ner för en måltid. Det går också bra att välja take away om du har bråttom hem eller varför inte beställa catering hem eller till jobbet. 
Telefon: 0707-60 16 19

Mer information

 

 

Vietnamesiska

Viet Cuisine

 

Äntligen finns det autentisk vietnamesisk mat att få i Lund. Efter att vi har tagit till oss det japanska, kinesiska och thailändska köket är det nu hög tid att njuta av rätter som Pho och Gói Cuôn. Det vietnamesiska köket är fräscht och färskt och består ofta av en bas med nudlar eller ris och smaksättare som soja, ingefära, citrongräs, chili, färska örter och limeblad. Precis de här smakerna hittar du hos Viet Cuisine. 
Telefon: 073-899 98 85

Mer information


 

 

En trappa upp till

Systembolaget

 

 

Telefon: 046-211 00 78

Mer information

 

 

 

Translate »