Bovetepannkaka med kyckling och äppelkompott
RECEPT
Bovetepannkaka med kyckling och äpple
2 dl bovetemjöl
4 dl vatten
3 msk rapsolja från Petersborgs Gårdsbutik
2 ägg från Petersborgs Gårdsbutik
salt
Blanda bovetemjöl och salt i en skål. Häll i vatten och vispa tills du har en klumpfri smet. Häll i rapsolja och rör om. Tillsätt äggen och vispa ihop. Låt smeten vila i ca 30 minuter. Stek i smör på båda sidorna.
kycklingfilé från Bjärefågel
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingen. Stek i en het panna. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Stek i ugn i ca 20-25 minuter eller till en innertemperatur på ca 72 grader.
Äppelkompott:
4 små äpplen från Petersborgs Gårdsbutik
30 gram torkade tranbär
1 1/2 – 2 dl vatten
pressad citron, några droppar
2 tsk socker
vitpeppar
timjan
salt
Skala äpplena. Ta bort kärnhuset och skär äpplet i bitar. Lägg ner i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ihop till en kompott, cirka 10 minuter. Tillsätt mer vatten om du vill ha den lösare.
Topping:
bladspenat
creme fraiche från Petersborgs Gårdsbutik
hackade hasselnötter
rapsolja, kallpressad från Petersborgs Gårdsbutik
svartpeppar
flingsalt
Toppa galetten med bladspenat, skivad kyckling och äppelkompott. Strö hackade hasselnötter över. Skeda en klick creme fraîche och ringla lite rapsolja över. Avsluta med salt och peppar.