Pasta Carbonaradagen!
RECEPT
Pasta Carbonara, 4 port
400 gr färsk spaghetti eller annan pasta från Alfredos
salt
200 gr guanciale eller bacon från Holmgrens
4 äggulor från Petersborgs Gårdsbutik
100 gr riven parmesan eller pecorino från Osthuset
(ca 1 dl pastavatten)
svartpeppar
Koka upp saltat vatten i en kastrull (med lock).
Lägg i spaghettin och koka utan lock tills den nästan är färdigkokt, dvs. al dente.
Spara pastavatten i en kopp innan allt vatten hälls av.
Stek bacontärningar under tiden pastan kokar.
Lägg över den kokta spaghettin i baconet med fettet i. Rör om.
Vispa upp äggulorna och blanda i riven parmesan.
Sänk värmen och häll långsamt ner äggsmeten i stekpannan med spaghettin. Rör om försiktigt och låt det tjockna lite grann. För ännu krämigare konsistens, tillsätt det sparade pastavattnet.
Avsluta med att riva lite extra parmesan på och dra några varv med pepparkvarnen. Serveras direkt!
Foto och recept: Diana Dontsova