Rostad paprikasoppa med feta från Vegeriet
ROSTAD PAPRIKASOPPA, 6 PORT
7 röda paprikor
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl grädde från Petersborgs Gårdsbutik
1 tsk salt
1 tsk strösocker
vitpeppar
några droppar srirachasås (stark chilisås)
Toppping:
hackad mandel
feta från Vegeriet
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills skalet är nästan svart, ca 40 min. Vänd dem efter halva tiden. Lägg paprikorna i en skål och täck med plastfilm. Låt svalna.
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Fräs löken i olja i en kastrull 1-2 min. Tillsätt tomaterna och låt puttra några min. Rör om då och då.
Skala paprikorna, ta bort kärnor och skaft. Hacka paprikan och lägg ner i kastrullen. Fräs ytterligare några min. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp, sänk värmen och låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar, socker och srirachasås. Servera soppan toppad med ost och hackad mandel.
FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA