Champinjoner fyllda med krämig Västerbottensost
CHAMPINJONER FYLLDA MED KRÄMIG VÄSTERBOTTENSOST
15 champinjoner, mellanstora
Fyllning:
75 g Västerbottensost från Osthuset
100 g färskost (cream cheese)
salt
svartpeppar
Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk socker
½ msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
Till servering:
extra Västerbottensost
färsk timjan
bröd från Gateau
Beredning:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Börja med tomatsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål. Fördela såsen i flera små ugnsfasta formar eller i en stor form.
- 4. Gör fyllningen. Riv västerbottensost och blanda med färskost, salt och peppar.
- Plocka bort foten på svampen. Salta svamparna och fyll hålet med ostfyllningen. Lägg svamparna i formarna med tomatsås.
- Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt svalna en aning. Toppa med riven västerbottensost och färsk timjan. Serveras med bröd.
TIPS!
Spara resterna av svampen och gör en svampomelett till frukost.
FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA