Champinjoner fyllda med krämig Västerbottensost


Champinjoner fyllda med krämig Västerbottensost

CHAMPINJONER FYLLDA MED KRÄMIG VÄSTERBOTTENSOST   

15 champinjoner, mellanstora 
 
Fyllning: 
75 g Västerbottensost från Osthuset
100 g färskost (cream cheese) 
salt  
svartpeppar 
 
Tomatsås: 
400 g krossade tomater 
1 msk tomatpuré 
1 msk socker 
½ msk balsamvinäger 
1 tsk torkad timjan 
salt  
svartpeppar 
 
Till servering: 
extra Västerbottensost 
färsk timjan 
bröd från Gateau
 
Beredning:  

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Börja med tomatsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål. Fördela såsen i flera små ugnsfasta formar eller i en stor form.
  3. 4. Gör fyllningen. Riv västerbottensost och blanda med färskost, salt och peppar.
  4. Plocka bort foten på svampen. Salta svamparna och fyll hålet med ostfyllningen. Lägg svamparna i formarna med tomatsås.
  5. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Låt svalna en aning. Toppa med riven västerbottensost och färsk timjan. Serveras med bröd.

  

TIPS!  

Spara resterna av svampen och gör en svampomelett till frukost.  

 

FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA