Karamelliserad brysselkål med chorizo
RECEPT
Karamelliserad brysselkål med chorizo, 6 portioner
500 brysselkål
3 chorizo från Holmgrens
2 msk olivolja
2 msk honung från vår Gårdsbutik
65 gram ruccola
1 dl granatäpple
salt
svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ansa och halvera brysselkålen. Är de väldigt små kan du behålla dem hela. Lägg kålen på en bakplåtsklädd plåt (på en sida av plåten.). Ringla över olivolja och salta.
- Skär korven i mindre bitar. Placera bredvid brysselkålen på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Ringla honungen över brysselkålen och rör om. Rosta i ytterligare 5-10 minuter.
- Lägg upp brysselkål och chorizo på ett fat. Toppa med ruccola och granatäpplekärnor.
Recept: Diana Dontsova – @diadonna
Foto: Ulrika Ekblom – @ulrikaekblom