Karamelliserad brysselkål med chorizo


Karamelliserad brysselkål med chorizo

 

RECEPT

Karamelliserad brysselkål med chorizo, 6 portioner

500 brysselkål
3 chorizo från Holmgrens
2 msk olivolja
2 msk honung från vår Gårdsbutik
65 gram ruccola
1 dl granatäpple
salt
svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och halvera brysselkålen. Är de väldigt små kan du behålla dem hela. Lägg kålen på en bakplåtsklädd plåt (på en sida av plåten.). Ringla över olivolja och salta.
  3. Skär korven i mindre bitar. Placera bredvid brysselkålen på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Ringla honungen över brysselkålen och rör om. Rosta i ytterligare 5-10 minuter.
  5. Lägg upp brysselkål och chorizo på ett fat. Toppa med ruccola och granatäpplekärnor. 

 

Recept: Diana Dontsova – @diadonna
Foto: Ulrika Ekblom – @ulrikaekblom