Sill från Malmstens fisk till Midsommar!


Sill från Malmstens fisk till Midsommar!

Hos oss hittar du Malmstens egna sillinläggningar. Där finns en massa smaker som kräfta, svartavinbär, brantevik, lök, senap, rom, curry och vitlök.  Välj din favorit till buffébordet! Idag har vi valt Brantevik, kräft- och senapssill. Duka upp i skålar eller glasburkar och dekorera med lite grönt från naturen. Gärna vackra blommor. Det är ju trots allt midsommar!

Vill du servera picklade rödlök till sillen och potatisen kommer här ett riktigt gott recept.

Vi på Saluhallen i Lund önskar er alla en GLAD MIDSOMMAR!

 

RECEPT

Picklad rödlök

2 rödlökar
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika (12%)
1 tsk salt

Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret och saltet har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning.

Under tiden, skala och skiva löken. Lägg över den i en glasburk. Häll över ättikslagen och låt stå utan lock tills den svalnat helt. Sätt på locket och förvara i kylen. Har du ingen glasburk med lock får det lika bra med en bunke och plastfolie.

FOTO: DIANA DONTSOVA