Snabba och enkla tips till Midsommar!


Snabba och enkla tips till Midsommar!

Hinner du inte baka till Midsommar? Inga problem! Det löser vi enkelt med svenska jordgubbar och extra god grädde från PETERSBORGS GÅRDSBUTIK. Vit choklad finns hos AHLGRENS KONFEKTYR. Receptet hittar du längre ner på sidan.

FOTO: DIANA DONTSOVA

Vad sägs om ett 3-minuters tilltugg att bjuda på till fördrinken?  På SALUHALLEN hittar du lösningen. Hos MALMSTENS FISK OCH KÖK finns dessa söta formar som är fyllda med deras goda räkröra och rom. Var och en toppas med antingen gräslök, dill eller krasse.

Tänk också på att det finns mycket gott hos Holmgrens Ahlgrens och Malmstens som passar midsommarbuffén. Njut av sällskapet istället för att stressa in i det sista.

Önskar er en trevlig dag!
/Lunds saluhall

 

RECEPT

Jordgubbar med glass och brynt vit choklad, ca 4 port

Gräddblandning:
3 dl WAPNÖ GRÄDDE (Petersborgs Gårdsbutik)
100 gram cream cheese
2 1/2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 lime

Brynt choklad:
100 gram VIT CHOKLAD (Ahlgrens konfektyr)

Till servering:
ca 1 liter SVENSKA JORDGUBBAR (Petersborgs Gårdsbutik)
vaniljglass
2 dl extra WAPNÖ GRÄDDE (Petersborgs Gårdsbutik)
maränger

Gräddblaning: Vispa 3 dl grädde luftig. Tillsätt cream cheese, florsocker och vaniljsocker. Blanda ihop till en slät kräm. Pressa i en halv lime. Smaka av och tillsätt mer florsocker eller lime om så önskas. Ställ kallt. 

Brynt vit choklad: Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 5 minuter, 180 grader. Chokladen ska vara rejält gyllenebrun. Ta ut plåten och låt svalna. Hacka eller dela den rostade chokladen i mindre bitar.

Servera: Krossa maränger i på ett fat. Klicka ut gräddblandningen och fördela glasskulorna jämnt över hela fatet. Strö brynt choklad över. Klicka ut vispade grädde och ännu mer brynt choklad. Toppa med jordgubbar. Avsluta med krossade maränger på toppen.