Möt Hampus Ponné, ägaren av Gamla Franska


Möt Hampus Ponné, ägaren av Gamla Franska
Gamla Franska är vår nyöppnade restaurang i Lunds saluhall. Under de kommande månaderna kommer vi att ställa tre snabba frågor till vår personal. Första ut har vi Hampus Ponné som startat Gamla Franska.

.
1. Berätta om din restaurang!
Gamla Franska är en restaurang uppbyggd precis som Saluhallen dvs att alla är välkomna och det gör vi med en meny som inbjuder till klassiker som folk känner igen och även nya rätter som följer säsong så att alla kan hitta något som passar dem. Som vår nya meny med löjrom, kalvbräss, Steak Tartare, Oxfilé och Rödtunga med smörsås.

Utöver mat så älskar vi dryck i alla dess former. Vi har en hel del viner i vår källare som ständigt fylls på och utökas. Avecerna som man kan beskåda ovan vår bar är stort till antalet. Sen har vi ett tjugotal olika ginsorter med en hel del olika slags tonic att kombinera med. Muster och alkohol fri öl ryms också i sortimentet.

Sen så har vi lagt manken till för att skapa en atmosfär, en riktig restaurangkänsla och med tanke på att vi redan fått en hel del stammisar så verkar det som vi lyckats med den biten. Torget, Saluhallen och restaurangerna skapar gemensamt ett härligt sorl och det ska vi bygga vidare på när vi nästa vår kommer satsa stort på vår soliga uteservering.

2. Vad får man inte missa att prova hos er?
Att prova vår valfria trerättersmeny för 375kr. Inte en fast kvartersmeny utan gästen väljer själv.

3. Bästa matminnet?
 Första gången jag provade Foie Gras, sedan den gången en evig förälskelse.