Beställ din Mårten gåsmiddag hos Holmgrens


Beställ din Mårten gåsmiddag hos Holmgrens

När hösten kommer till Skåne är det dags att fira Mårten Gås. Holmgrens har skapat den perfekta menyn för dig som vill njuta utan att behöva stressa.  Menyn består av allt som en Mårten gåsmiddag bör innehålla så som svartsoppa, gås och äppelkaka. Deras cateringmeny är lagad på skånska råvaror på skånskt vis. Beställningen gör du över Holmgrens disk i Lunds saluhall eller kan du ringa 046-211 15 44.

Vill du kika på menyn kan du klicka HÄR!

Vi ser den här högtiden som skånsk oavsett om den kommer från andra delar av Europa. Det var från och med 1800-talet som gås ansågs vara en festmåltid och idag representerar den äkta skånsk mat. För att få gåsmiddagen fulländad bör du starta med en rykande het svartsoppa. Vad är då en svartsoppa? Det är en spännande kulinarisk skapelse med mustig och god smak. Soppan är gjord på gåsblod, buljong och konjak. Till den serverar du även det goda kråset. Holmgrens har även trattkantarellsoppa om du vill ha ett alternativ.

Har du inte provat svartsoppa så är det dags den 10 november! Bjud in dina vänner och fira Mårten gås. Maten behöver du inte laga själv utan den har Holmgrens förberett.

Trevlig Mårten gås!