Rocky knäck – godaste julgodiset!


Rocky knäck – godaste julgodiset!

 

RECEPT:

Rocky knäck, ca 25 bitar

4 dl ljus sirap
4 dl grädde från Petersborgs Gårdsbutik
4 dl socker
ca 200 g rostad saltad mandel
150 g mini marshmallows
150 g mörk choklad, 70 % från Ahlgrens konfektyr

Beredning: Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och koka på medelvärme, rör om ibland. Koka tills smeten når en temperatur på 126-128 grader eller klarar kulprovet för fast form. Dra kastrullen åt sidan och blanda ner salta mandlar. Häll knäcksmeten i en bakplåtskläddform, 25 x 25 cm. Strö hackad mörk choklad över den varma knäcken. När chokladen smält av den varma smeten, toppa med mini marshmallows. Låt stelna och skär sedan i bitar. Förvaras svalt!

RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA