Baskien – vårt nya tillskott


Baskien – vårt nya tillskott

Möt Aitor Perez som driver Baskien i Lunds Saluhall

1. Berätta om Baskien?

På vårt ställe Baskien i saluhallen vill vi dela med oss av vår mat och vår kultur! Det gör vi bäst genom att servera olika sorters Pintxos. Att äta pintxos betyder att du njuter av några mindre godbitar tillsammans med familj och vänner. Det handlar om en gemenskap och att vara social när man äter. Våra godbitar är perfekta att servera på fest, AW, vinklubbar, bokklubbar eller som en perfekt start på en middag. Vi erbjuder även catering.

2. Vad får man inte missa hos er?

Våra pintxos är lagade med sous-vide-teknik för bästa kvalitén och för att behandla råvaran med respekt. Vi satsar på bra råvaror och därför måste vi rekommendera våra besökare att smaka flera av våra pintxos.

3. Ditt bästa matminne?

Det måste vara min mormors ensaladilla som är en potatis- och äggsallad. Hon brukade alltid laga den till jul och andra högtider. Framförallt lagade hon den med kärlek! För att hedra minnet av henne använder jag hennes recept till en av våra pintxos.