Glutenfri semmelkladdkaka
FOTO och RECEPT: DIANA DONTSOVA
RECEPT:
SEMMELKLADDKAKA, 8-10 bitar
Steg 1:
2 dl mandelmjöl
3 msk socker
1 äggvita från Petersborgs Gårdsbutik
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt svalna. Pensla en springform, 20 cm, med smält smör. Strö lite mandelmjöl i botten (istället för skorpmjöl). Vispa ihop mandelmjöl, socker och en äggvita till en mandelmassa.
Steg 2:
100 gram smält smör
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl socker
2 ägg+ 1 äggula
2 tsk stött kardemumma
Stöt kardemummafrön. Tillsätt resten av ingredienserna i mandelmassan. Vispa ihop allt ordentligt. Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. (Min var inne i 18 min) Låt kakan svalna helt. (Godast att servera kall).
Dekoration:
3 1/2 dl Wapnö vispgrädde
florsocker
extra stött kardemumma
Vispa grädden. Spritsa med en stor stjärntyll. Pudra med florsocker och strö extra kardemumma över grädden. Servera!