Möt Holmgrens nya ägare!


Möt Holmgrens nya ägare!
Vi säger varmt välkomna till Carina och Gustaf Grönhagen, Holmgrens nya ägare juni 2018. Paret har tagit över vår anrika kött- och charkbutik Holmgrens som bär på en lång historia. Den har funnits i Lund sedan 1898 och i saluhallen sedan 1909. Det är många år av god mat, mathantverk och kunskap som butiken bär med sig. Vi kunde inte låta bli att ställa några frågor till Carina och Gustaf:

Vad var det som gjorde att det blev just Holmgrens för er?
Gustaf har arbetat i Nordea de senaste 17 åren och har sedan länge närt en dröm om att arbeta med något han brinner för som har anknytning till hans bakgrund inom jordbruk och jakt/vilt så när vi fann att Holmgrens var till salu var beslutet inte svårt.

Vad har ni sysslat/arbetat med innan?
Carina är hudläkare och Gustaf ekonom. Vi har båda läst i Lund och det var också i Lund vi träffades. Vi har sedan bott 12 år i Stockholm och 3 år i Singapore innan vi återvände till Skåne, där vi båda kommer från, för ca 3 år sedan.

Vad känner ni till om Lunds saluhall sedan tidigare?
Främst från studietiden men också genom vänner och bekanta som handlar här och är trogna kunder hos oss.

Blir det någon förändring på Holmgrens?
Vårt fokus är att fortsätta behålla högsta möjliga kvalitet i våra produkter samt vår service. Vi skall fortsätta att alltid ha kundens bästa i fokus och kunna leverera det ingen annan klarar av. Vi har en fantastiskt duktig kock så vi kommer att arbeta mer med vår catering verksamhet.
Vi kommer även att arbeta mer med säsongsbetonade menyer. Vi har även skapat en helt ny hemsida där det framöver kommer att bli möjligt att beställa och betala sina varor över nätet och antingen komma och hämta dem i butiken men också förhoppningsvis få dem hemlevererade.
Just nu är vi även ute och besöker lokala köttproducenter för att försöka öka andelen lokala råvaror och vi kommer även att ha en stor andel viltkött när den säsongen drar igång efter sommaren.

Hur har ni upplevt starten hos oss?
Det är otroligt spännande och intressant och väldigt mycket att lära sig. Men i grunden handlar det om kundservice och kvalitet samt säkerställa att vi har riktigt kunniga och duktiga medarbetare. Vi har således lagt mycket energi på att finna kunniga ersättare till Hasse och Mia. Att få arbeta i Saluhallen som är en alldeles egen institution i Lund och med trevliga kollegor i alla andra fina butiker är en stor förmån.

Vilken typ av kött är er favorit?
Just nu är det nog Picanhan, som är en rostbiff med kappa, en otroligt fin och prisvärd detalj som passar utmärkt på grillen med någon av våra hemlagade såser och sallader som tillbehör.

Berätta om ett härligt matminne!
Vi hade förmånen att få fira nyår på Sri Lanka för ett par år sedan och på nyårsafton dukades det upp en stor surf and turf grillning på stranden som åts i den ljumma tropiska kvällen i skenet från facklorna.

Tack! Vi är glada att ha er hos oss och hoppas att ni kommer trivas.  Välkomna ännu en gång!

FOTO: DIANA DONTSOVA