Rödbetspicklade djälvulsägg


Rödbetspicklade djälvulsägg

 

RÖDBETSPICKLADE ÄGG

Rödbetslag för 6-8 ägg
5 dl vatten
0,5 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
3 färska rårivna rödbetor
1 tsk salt

Koka upp vatten, salt, socker och vinäger. Tillsätt rivna rödbetor och sjud lagen i 30 minuter. Låt svalna och sila bort rödbetsbitarna.Koka 6 stycken ägg tills de är hårdkokta. Låt äggen svalna. Skala dem och se till att det inte finns någon bit skal kvar. Lägg de skalade äggen i lagen och låt stå över natten. Färdigt!

Fyllning:
6 kokta äggulor
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
salt

rädisor
gräslök

Dela äggen i två halvor. Ta bort äggulan och lägg över i en skål. Tillsätt majonnäs, dijonsenap och sambal oelek Mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt. Fyll äggen med hjälp av en sprits. Toppa med skivad rädisa och gräslök.

FOTO & RECEPT: DIANA DONTSOVA @diadonna