Möt grabbarna på Meat’d Paté


Möt grabbarna på Meat’d Paté

Tasteevent har gjort en intervju med vår trio på Meat’d Paté, Oskar, Omer och Mathias inför Matnatten i Lund 26 maj. Här nedan kan du läsa intervjun!

I mitten av den härliga saluhallen i Lund ligger den charmiga restaurangen Meat’d Paté. När vi kommer till grabbarna så är lunchrusningen precis över och det förbereds inför nästa omgång gäster. I myllret av saluhallsbesökare så berättar Mathias som är krögare att restaurangen öppnades 15 september 2016 men redan har fått med sig ett gediget antal stamgäster. Vi möter Mathias, Omer och Oskar och dem berättar att det är det första som är riktigt deras, där dem får göra fullt ut vad dem vill. Genom deras entusiastiska berättelser märker vi snabbt att Meat d Paté har en förkärlek till råvaran och jobbar hårt med att ha så minimalt matsvinn som möjligt. Allt som blir över konserveras, torkas, återanvänds på alla sätt som går! Blir de över ärtor – så kan det bli smaksatt smör, det vill säga: Det tas hand om allt! På Matnatten träffar ni även Meat d Patés vänner från Klackabackens Bryggeri som kommer att presentera deras härliga hantverksöl.

Fem frågor till Meat’d Paté:

1. Vad är ditt starkaste matminne?
Matthias – När jag åt anklever för första gången, perfekt. Helt såld.
Oskar – Mammas karmeliserade lökpaj utan att tveka.

2. Vilket är din favoritråvara?
M- Svårt… Lök, extremt mångsidigt och är grunden till allt och basen till allting man gör.
O- Håller med, gott. Eller smör!

3. Berätta något unikt, en egenskap eller ett minne, om er restaurang!
M- Sättet vi jobbar på, behandlar råvarorna med respekt, inget slit och släng. Finns de två kg så finns de två kg. Vi tar inte från Nya Zeeland bara för att det är billigt. Får inte tag på det vi vill ha så tar vi annat.

4. Förutom er restaurang, vad skulle du vilja rekommendera i lund?
O- Vår och sommar, gå runt och promenera runt! Mysigt och trevligt liksom. En stor stad i en liten kropp.

5. Var kommer namnet från?
Det är en ordlek – franska och engelska om vart annat. Om man säger de på engelska så blir det Meet the paté (Svenska: Träffa patén). Och inte minst är det att dem älskar att göra Paté.

Matnatten och Meat d Paté önskar er varmt välkomna den 26 maj!