Tareq Taylor i Lunds saluhall


Tareq Taylor i Lunds saluhall

Det verkar inte finnas någon deltävling i Kockarnas kamp som stoppar skånske Tareq Taylor. Tävling efter tävling ser vi honom bemästra allt,  från att stycka gris till att filéa fisk. Ikväll ser vi honom i finalen kl. 21.00 då han möter Richard Waje. För en vecka sedan var Tareq i Lunds saluhall och vi frågade givetvis hur det kommer att gå i finalen. Svaret var enkelt: ”Det kan jag ju inte säga!”

Tareq var hos oss för att signera sin senaste kokbok ”Tareq Taylors Kyckling” och i ett samarbete med Bjärefågel fick vi smaka ett av recepten: en god nudelsallad med kyckling. Han hade med sig två kartonger med böcker men redan efter en kvart fick vi ringa in fler. De tog nämligen slut och våra gäster väntade ivrigt på att få köpa en signerad bok. Tareq var väldigt överraskad av responsen, till och med rörd. Att folk har stannat upp och visat uppskattning har han varit med om tidigare men nu efter Kockarnas kamp har det blivit ännu mer uppmärksamhet.

Om besöket i Lunds saluhall sa Tareq: ”Det har gått över förväntan! Så mycket människor och så mycket kärlek. Jag har blivit överröst med kärlek och det är helt fantastiskt!” För så var det! Han är en idol och en förebild för många vilket resulterade i många signerade böcker och en hel del selfies.

Vi önskar Tareq lycka till i finalen!