Petersborgs Gårdsbutik visar hur senap tillverkas 6/12


Petersborgs Gårdsbutik visar hur senap tillverkas 6/12

Onsdag 6/12 kl. 14-17 visar Petersborgs Gårdsbutik hur senap tillverkas i Lunds saluhall. Senapstillverknig är ett mathantverk som Monika och Hans är riktigt bra på. De har nämligen vunnit SM-Guld hela tre gånger! Det är vi väldigt stolta över!

I sortimentet finns det flera sorter men dessa tre har gett dem Sveriges finaste utmärkelse:

  1. Starke Hans
  2. Jul senap
  3.  Jättestark senap

Petersborgs Gård ligger på Österlen där även senapen tillverkas. Där odlas både bruna och gula senapsfrön i slutet på våren. I september är de redo att tröskas. Det innebär att det finns färdig senap lagom fram till jul. I saluhallen hittar du flera olika sorter men också andra skånska råvaror. Är du sugen på att ge bort fina råvaror i julklapp så kan Monika ordna vackra paket med cellofan.

Vill du läsa mer om Petersborgs Gård kan du klicka på länken här. Där kan du även se deras sortiment.